De week van Annelies

In ‘de week van..’ vertellen medewerkers over hun werkweek en over de mogelijkheden, sfeer en toekomst bij MBO Amersfoort. Dit keer de week van Annelies Vonk, coördinator Team Centrale Intake.

Annelies van Team centrale intake

Studentendienstverlening (SDV) is volop in ontwikkeling. Daarom is er veel mogelijk. En als team gunnen we elkaar veel. We kijken met elkaar mee wat er kan om te groeien en beter te worden in je werk.  Dat is heel fijn!

Wat vind je het leukst aan de doelgroep van MBO Amersfoort?
Hiervoor werkte ik 12 jaar bij de Jeugdbescherming en dacht ik echt dat ik het werk met het jonge kind (van 0 tot 5) het leukste vond. Nu merk ik dat ik deze doelgroep ook heel erg leuk vind. De aangemelde student start bij vijftienjarigen, maar ik heb ook mensen op intake gehad van boven de vijftig. Wat ik leuk vind aan deze doelgroep is dat ze echt willen leren. Ze melden zich aan omdat ze zich verder willen ontwikkelen. Dat ik daarin iets kan betekenen, vind ik tof.  
 

Waarom heb je voor MBO Amersfoort gekozen als werkgever? 
Ik werkte al 12 jaar in Amsterdam en ik wilde ook bij een andere organisatie werken en een nieuwe uitdaging aangaan. Daarnaast vond ik het ook prettig om dichterbij huis te gaan werken in combinatie met mijn gezin. Ik ben in de omgeving gaan kijken en kwam deze vacature tegen. Vroeger heb ik zelf ook op MBO Amersfoort gezeten, ik heb de hotelschool gedaan. Dat zat destijds aan de Leusderweg en daar moest ik ook zijn voor mijn sollicitatiegesprek. Dat voelde als een soort van thuiskomen. Het onderwijs trekt me, zowel mijn vader als mijn zus werken ook in het onderwijs. Het is toch een andere manier van met de jeugd omgaan, dan bij Jeugdbescherming. Ik heb niet heel bewust voor MBO Amersfoort gekozen, maar het vertrouwde gevoel van vroeger maakte dat ik er heel enthousiast van werd. Ik heb het hier naar mijn zin! 
 

Heb je ontwikkelmogelijkheden bij MBO Amersfoort? 
Studentendienstverlening (SDV), waar Team Centrale Intake (TCI) onder valt, is volop in ontwikkeling. Daarom is er veel mogelijk. En als team gunnen we elkaar veel. We kijken met elkaar mee wat er kan om te groeien en beter te worden in je werk. Ik doe bijvoorbeeld ook een paar Pitstop- en I4U-trajecten. Pitstop is een interne coachingstraject voor studenten.  En I4U/ Maatwerk is een heroriëntatie-traject. Als een student vindt dat hij niet op zijn plek zit bij zijn studie, kijken we samen naar welke opleiding bij hem past.
 

Hoe is de samenwerking met de collega’s?
Ik heb een redelijk op zichzelf staande functie binnen het team SDV, maar het samenwerken met collega’s van SDV is heel fijn. We kunnen goed met elkaar sparren. En iedereen heeft net weer een andere bril op, waardoor je elkaar versterkt in je blik op wat een student nodig heeft.   
 

Hoe zie jij jouw toekomst de komende jaren? 
Nou, ik ben een trouwe lobbes 😉.  Het is fijn, dat MBO Amersfoort een grotere organisatie is met veel mogelijkheden. Er is vast een andere stap mogelijk als ik dat op den duur zou willen. Maar voor nu zit ik lekker op mijn plek. En ik zie genoeg uitdagingen om nog lang te blijven. Ik probeer overal de lijntjes kort te houden en te kijken hoe en waar TCI kan ondersteunen. We zijn echt een ondersteunende dienst en ook vrij uniek binnen MBO-land. Dus dat geeft ook een soort van vrijheid, om daarin te kijken wat past.  

Op welke punten raad jij MBO Amersfoort aan als werkgever?
De sfeer. Ik vind de collega’s hier fijn, heel open en toegankelijk. Ik heb het echt als een warm bad ervaren om hier in dienst te komen. Maar ook in het doorgroeien. Er wordt echt samen met je gekeken naar je mogelijkheden, waar je staat en of daar een training of scholing bij past. Dat trekt me heel erg. 

Wat is het mooiste dat je het tijdens je werk bij MBO Amersfoort hebt meegemaakt?  
Een student die zware dyslexie had, hebben we met een stevig ondersteuningsplan goed op weg geholpen. Hij was van de middelbare school afgegleden, omdat hij het onderwijs onvoldoende aansloot bij hem. We zijn samen met Pitstop in gesprek gegaan om te kijken wat wij voor hem konden betekenen. Hij was inmiddels volwassen en wilde graag doorleren, maar door zijn negatieve ervaringen in het verleden was hij terughoudend. Uiteindelijk is hij gestart bij Entree.  Dat vind ik mooi, dat ik hierin iets kon betekenen. Kijken naar mogelijkheden en positieve dingen van elke student.